3punt0groot
3punt0 logo

100%

Onderscheidend
3punt0 logo

100%

Zichtbaar
3punt0 logo

100%

Ondernemend

Bovenaan in Google

Een vraag die ik regelmatig gesteld krijg, is: 

"Als jullie mijn website maken, sta ik dan bovenaan in Google?"

Heb je dat niet? Dan is mijn antwoord ook eenvoudig: "Nee, maar ik heb wel tips & tools voor je die helpen om je website beter zichtbaar te maken."Mijn antwoord hierop is tweeledig. Heb je een grote zak met geld om Google Adwords in te zetten, dan is mijn antwoord : Ja, natuurlijk!” googlelogo

Je hebt vast wel eens van de termen SEA en SEO gehoord. SEA staat voor Search Engine Advertising en SEO staat voor Search Engine Optimalisation.

SEA zet je in met Google Adwords en daarbij koop je als het ware bezoekers die op jouw gekozen zoekwoord klikken. SEO gaat over organisch gevonden worden en dat kost je tijd. Hierbij optimaliseer je de website op verschillende gebieden. Denk hier bij aan metadescriptions, keywoorden, unieke paginatitels, plaatjes, enzovoort.

Basis Works is een E-book aan het schrijven waar SEO tips in beschreven worden. Houd de website in de gaten!

Een andere vraag die ik ook vaak gesteld krijg, is:

"Ik toets de naam van mijn website in en word niet gevonden in Google, hoe kan dit?"

Google werkt met robots. Deze robots indexeren jouw website. Met het groeiende internet kan je je voorstellen dat deze robots even tijd nodig hebben om jouw website te indexeren. Er zijn wel een aantal zaken die je kan doen om dit proces te versnellen. Bijvoorbeeld:

• Zorgen voor snellere vindbaarheid door jouw url aan te melden bij Google.
• Actief bezig zijn met je website door bijvoorbeeld te bloggen of filmpjes te plaatsen. Wist je dat je tegenwoordig ook eenvoudige filmpjes op Facebook kan maken?
• Zorgen voor integratie met social media en zorgen voor schone code. Met schone code bedoel ik dat er geen nummers of leestekens in je url staan. (voorbeeld: www.mijnwebsite.nl/pageid=51)
• Plaatsen van unieke en courante informatie op jouw website. Zorg op zijn minst dat de datum achter copyright correspondeert met het jaar waarin we leven.
• Maak gebruik van een Google+ account. Google + heeft de mogelijkheid om een persoonlijke pagina en een bedrijfspagina aan te maken. Een google+ pagina verschijnt automatisch hoger in Google. Tevens heeft Google+ een functie Lokaal. Dit is vooral interessant wanneer je lokaal business wil drijven.

meteniswetenMeten is weten.

Google heeft een hele interessante tool onder de naam Google Analytics. Google Analytics meet het verkeer en de interacties op jouw website, mits je deze op de website hebt geïntegreerd.

Iedereen met een Gmail account kan ook een Google Analytics* account aanmaken. Via dit account kan je een tracking-code verkrijgen en deze code integreer je op de website.

Daarna kan je inloggen op jouw account en onder andere zien hoeveel bezoekers je website genereert, maar ook via welke kanalen deze bezoekers op jouw website komen. Bijvoorbeeld via sociale media, organisch, direct of via referals. Referals zijn links die op andere websites vermeld staan. Op deze manier kan je meer sturing geven om bij de juiste doelgroep terecht te komen.

Google Analytics heeft enorm veel functionaliteiten. Wil je hier meer mee doen? Dan raad ik je aan een cursus te volgen.

Meten is weten!

*Link Analytics