3punt0groot
3punt0 logo

100%

Onderscheidend
3punt0 logo

100%

Zichtbaar
3punt0 logo

100%

Ondernemend

11 SEO tips direct in de praktijk toepasbaar

SEO tips Je hebt er mogelijk wel eens iets over gehoord: SEO!
SEO staat voor Search Engine Optimalization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Kort gezegd zorgt het ervoor dat je op een organische manier gevonden wordt op het internet.

 

Om ervoor te zorgen dat je gevonden wordt, zul je eerst moeten onderzoeken waar jouw doelgroep op zoekt. Ik ga een klein voorbeeld toelichten.

Schilder

In Nederland woont praktisch iedereen in een huis of een appartement. Dat dien je goed te onderhouden, wil je er bij een eventuele verkoop nog iets aan verdienen. Dus laat je elke 5 jaar netjes de boel buiten schilderen.

Als ik zoek op het woordje schilder, dan komen hier 14,4 miljoen!!!! resultaten naar voren. Heb je een flinke zak geld om aan advertenties te besteden, dan kom je als schilder wel op de eerste pagina. Heb je dat niet dan is het verstandig om beter naar je doelgroep te kijken.

Mensen zoeken over het algemeen een schilder die enigszins in de buurt woont en werkt. Ben jij een schilder uit Utrecht? Dan zijn de zoekresultaten 589.000!! Dat zijn er natuurlijk nog wel veel, maar al een stuk minder.

Ben je een erkende schilder uit Utrecht, dan worden de zoekresultaten nog minder: 127.000!!

Doelgroep

Met bovenstaand voorbeeld laat ik je zien, dat hoe specifieker jij je doelgroep bepaalt, hoe beter jij gevonden kan worden op het internet door daadwerkelijke klanten! Want dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. ‘Iedereen’ is geen doelgroep! Schieten met hagel en hopen dat je er eentje raakt, geeft hetzelfde effect als wanneer ‘iedereen’ jouw doelgroep is.

Download

cover ebookDit is slechts 1 tip van de 11 SEO tips die ik in mijn E-book heb beschreven! De tips zijn voor iedereen toepasbaar, ongeacht of je een Wordpress of Joomla website hebt. Meld je aan via www.basisworks.nl en download dit E-book helemaal gratis!! 

Heb je vragen over SEO, schroom niet en neem contact met ons op. 

Veel succes !